Cat de importanta este lumina naturala in ziua nuntii

14502944_538614196330578_9145490257107437340_n

Fotograful are nevoie intotdeauna e lumina. Cu asta lucreaza. Lumina poate fi foarte puternica, cum este lumina soarelui la amiaza, sau estompata, cum este cea de la apusul soarelui, dar cu siguranta este cel mai important ingredient atunci cand vorbim de o sedinta foto in lumina naturala.

Un fotograf de lumina naturala are nevoie de ani de studiu si experienta ca sa gaseasca si sa recunoasca cea mai importanta sursa de lumina pentru fotografia perfecta. Lumina potrivita va face diferenta atunci cand pozezi un cuplu in ziua nuntii lor.

In functie de cum alege fotograful locatia si momentul (orele cele mai potrivite din zi) in care realizeaza sedintele foto cu mirele si mireasa, se creaza povestea nuntii. De aici porneste totul.

Dar hai sa vorbim pentru inceput despre lumina venita de la o fereastra si cat de importanta este aceasta in ziua nuntii:

Nu este nici un sectret ca unele din cele mai frumoase poze in ziua nuntii sunt cele facute cu ajutorul lumiii venite de afara mai ales pentru un portret. Pictorii stiu asta si fotografii de asemenea profita de frumusetea luminii intrate pe fereastra.

Cu cat te pozitionezi mai aproape de fereastra cu atat aceasta se transforma intr-o sursa de lumina moale, perfecta pentru fotografii cu o mireasa.
Fotografia facuta insa in sens invers al intrarii luminii pe fereastra atrage dupa sine un aspect eteric, avand capacitatea de a surprinde o mireasa in cel mai frumos cadru al nuntii sale.

Atunci cand vorbim de lumina ce patrunde in incapere pe fereastra avem scenariul “cu cat mai mare, cu atat mai bine”. Pentru niste fotografii de portret excelente ar fi perfect daca ati avea o fereastra inalta.

In ziua nuntii nu uitati sa alegeti o camera cu o fereastra cat mai mare si pozele vor fi extraordinare. Nu veti regreta!

Ti-a placut articolul? Spune-le si celorlalti!

Autor: Stefan Antonaru

DESPRE: Buna, sunt Stefan, fotograf specializat in fotografia de eveniment si fotografia de portret. Pasiunea mea pentru arta a inceput odata cu pasiunea pentru lumina si culoare. Fotografia pentru mine inseamna adrenalina. Este un sentiment greu de explicat in cuvinte , dar usor de atins atunci cand faci totul din pasiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *